Tornem als carrers per l’escola pública

Després d’un temps en què les circumstàncies personals i col·lectives ens han obligat a restar tancades a les nostres cases o a tenir presència solament en el món virtual, l’Assemblea Groga de Gràcia ha volgut tornar a fer acte de presència al barri celebrant una reunió a l’espai Jove La Fontana el passat 23 de març.

Ens hem trobat i ens hem retrobat amb tota la comunitat educativa en un mes en què la aquesta comunitat s’ha plantat per dir prou. Prou de retallades a l’educació pública, prou de menyspreu a la tasca de les treballadores del món educatiu, prou de privatitzacions encobertes, prou de menystenir la tasca de tantes professionals, prou d’abandonar a l’alumnat deixant els centres educatius sense recursos. Després de molts anys en els que l’educació pública s’ha enfrontat a polítiques de desinversió i mercantilització, els sindicats de docents de forma unitària han convocat una vaga de 5 dies, i enmig d’un ambient de renaixement de la protesta, nosaltres ens hem tornat a reunir per compartir neguits i dubtes, però també per compartir un espai on puguem debatre tots els temes educatius que ens remouen per dintre.

Hem volgut donar suporta a una vaga que engloba tants motius que costa mencionar-los i resumir-los. Hem volgut donar suport a una vaga que ha desbordat qualsevol previsió de seguiment i que s’ha acompanyat amb mobilitzacions arreu del territori. Hem volgut donar suport a una vaga que ha despertat mobilitzacions auto-organitzades pels docents i treballadores de l’educació pública. Hem volgut donar suport a unes mobilitzacions a les que s’han sumat també les famílies per mostrar el seu malestar i el seu desacord amb les polítiques del Departament.

En definitiva, com a comunitat educativa de Gràcia, ens hem volgut sumar a una comunitat educativa que ha sortit al carrer amb unes mobilitzacions històriques reivindicant la defensa de l’escola Pública en totes les seves dimensions.

Des de Gràcia hem proposat que els centres educatius organitzin trobades entre el claustre i les famílies per a que els i les docents puguin explicar com afecten a l’educació pública les decisions del Departament i totes les retallades que portem acumulant. Hem donat suport per escrit a la Vaga i hem engrescat a tota la comunitat educativa a participar en les darreres mobilitzacions.

D’altra banda, des de l’Assemblea Groga de Gràcia pensem que un cop passats aquests dies caldrà donar continuïtat a la lluita  i per això volem seguir trobant-nos docents, famílies, estudiants, veïnes i col·lectius i associacions del barri per reflexionar, debatre i activar-nos en la defensa d’una educació Pública real. La que volem, escrivint Pública amb majúscula, per donar-li tota la importància que creiem que es mereix. Per trobar-nos i mantenir viva la nostra presència al barri i als carrers, ja tenim data per a la nova trobada que serà el proper 6 d’abril.

Text publicat a L’Independent, 1 d’abril 2022

https://www.independent.cat/en-paper/730/numero-884

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s