27/10 III Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana. Segregació(ns)

Una edició més, l’Assemblea Groga de Gràcia coparticipa i coorganitza amb 15 entitats més el III Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana que tindrà lloc el proper dissabte 27 d’octubre i que estarà dedicat a les segregacions.

La segregació escolar és damunt la taula. Fins i tot podríem afirmar que en l’agenda política i mediàtica s’ha posat de moda. Les advertències i denúncies de les assemblees grogues i els moviments socials, les realitats assenyalades per docents, ampes i sindicats, les anàlisis i estudis realitzats per diferents entitats i institucions com els informes del Síndic de Greuges o el darrer estudi de Save The Children, situen Catalunya a l’avantguarda de la segregació a Europa. Són moltes les advertències i evidències llançades des de fa anys i des de diferents àmbits que denuncien la segregació escolar i és ara que, gràcies a la iniciativa del Síndic de Greuges, finalment s’ha començat a treballar en un Pacte contra la segregació escolar. Però què és exactament la segregació escolar? Hi ha diferents tipus de segregació al nostre sistema educatiu? Quines són les seves causes profundes i estructurals? El projecte de Pacte contra la segregació escolar les aborda realment?

Les escoles públiques no segreguen per sexe“. De debò ho creus? Has observat alguna vegada els patis? Has pensat en quins itineraris educatius es recomanen a les noies? Quins als nois?

Portes els fills a l’escola pública? Quants diners COPAGUES per llibres, colònies, material, personal de reforç? Saps que és degut a les retallades? Saps que genera moltes desigualtats entre escoles?

A aquesta escola hi va gent de tot tipus“. La diversitat de l’escola pública és perillosa? Realment és diversa? Com afecta a la desigualtat el suposat dret de lliure elecció d’escola?

De tot això i més parlarem al debat. Vine!
 
 
III Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana. Segregació(ns)
27 d’octubre de 2018 de 10 a 18.30 h
Institut Bisbe Berenguer
c/ de l’Aprestadora 49
L’Hospitalet de Llobregat,
Metro: Santa Eulàlia (L1)
FGC: Ildefons Cerdà
 
Moltes gràcies!!! Animeu-vos a venir!!!!
 
Assemblea Groga de Gràcia
#LaLluitaEduca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s