15/02 Macroreunió urgent proves de 3r i 6è de primària 2017

Com cada any s’acosten les proves estandarditzades que es fan a 3r i 6è de de primària des de fa alguns cursos, aquestes proves van ser introduïdes per la LEC, consolidades després per la LOMCE i implementades des del Departament d’Ensenyament. Mentre a la resta d’Espanya s’han aturat, a Catalunya enguany es mantenen a 3r del 28 de febrer al 15 de març i a 6è al maig.

Davant el recolzament que el boicot a aquestes proves va tenir el curs passat a Gràcia, des de l’Assemblea Groga de Gràcia volem impulsar una campanya d’informació i mobilització davant d’unes proves que s’han erigit com un instrument fonamental per classificar les escoles, fer-les competir entre elles per l’alumnat i pels recursos de l’administració i mercantilitzar, així, l’educació. Aquestes proves i l’ús que es fa dels seus resultats fomenten la segregació escolar que els darrers mesos s’ha estat denunciant des de diversos àmbits però que ja fa temps que es va dibuixant. Es tracta d’unes proves, per altra part, totalment contràries a l’esperit de la renovació pedagògica ja que modifiquen els projectes educatius per entrenar els alumnes a superar exàmens i converteixen l’aprenentatge en una tasca finalista que no avalua processos.

Per aquests motius, us emplacem a passar a l’acció! Per tal de defensar el dret d’informació de les famílies, hem cregut oportú convocar una reunió que pretén ser informativa i deliberativa, per intercanviar opinions, dubtes i idees al voltant de les esmentades proves i les possibles mobilitzacions a dur a terme al barri. La reunió és oberta a tothom de la comunitat educativa, i especialment convidem a participar a famílies de 3r i 6è que posteriorment puguin transmetre el debat i la informació a la resta de famílies afectades.

Dimecres 15 de febrer a les 19:30h
Escola Patronat Domènech
c/ Gràcia 7

El passat curs moltes famílies van fer objecció a les proves sense cap conseqüència legal. Us convidem a reflexionar de quina manera podem expressar la nostra total oposició a unes proves i a un model d’avaluació contrari a l’esperit d’una educació democràtica basat en la igualtat d’oportunitats.

COMPARTEIX LA CONVOCATÒRIA!
Descarrega’t la imatge pel whatsapp i xarxes: banner macroreunió
Descarrega’t la imatge per imprimir i penjar a la teva escola: poster macroreunió

INFORMA’T
Per aprofundir més sobre el significat de les proves externes d’avaluació i conèixer la mirada de diferents experts en el tema us recomanem llegir el post de conclusions de la II Jornada per l’Educació pública a Gràcia “L’avaluació externa millora l’educació?” que vam organitzar l’any passat.

whatsapp-reunio-proves

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s