Comencem la Setmana d’Accions #EducacióiRefugi

Aquest dissabte 10 de desembre comença la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar amb un gran suport del món educatiu! Ja formem part de la Xarxa en Suport a les Persones Refugiades més de 70 centres educatius i entitats, una trentena dels quals hi participaran de manera activa a la Setmana. La feina feta per tothom ha sigut enorme (reunions diverses, converses a cada escola, difusió a les xarxes socials…) i per tant el primer que volem transmetre és una felicitació col·lectiva.

Gairebé un centenar d’accions seran impulsades per 30 escoles, instituts, esplais i agrupaments, i entitats socials (elaboració i penjada de pancartes, xerrades, concerts solidaris, taules rodones, actes col·lectius al carrer, etc.), algunes d’elles amb la participació coordinada de diferents organitzacions, i la gran majoria amb una gran implicació d’infants i joves. Un èxit educatiu!

CALENDARI D’ACCIONS

Al blog www.obrimfronteres.wordpress.com trobareu en breu la relació d’accions que es faran durant la Setmana. Per visibilitzar el treball en xarxa també hem preparat un mapa on es localitzen els centres educatius i entitats que faran accions. Aquest n’és un resum:

Dissabte 10/12/2016
Dia internacional dels drets humans: Acte a la plaça Universitat de Barcelona. Commemoració dels Drets Humans i tallers i activitats per conscienciar a la ciutadania. Aquest dissabte comptem amb tota la Xarxa (amb tots nosaltres) a la presentació pública de la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar en el marc de la Jornada Donem llum als drets humans, organitzada per la Campanya Casa Nostra Casa Vostra. Ens conviden a presentar la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades a l’escenari que s’ha preparat a la plaça Universitat. Serà a les 12.30h amb presència de mitjans de comunicació, i creiem que seria molt important visibilitzar que som moltes així que esperem que pugueu venir! Mestres, alumnes, mares i pares, educadors i educadores, escoles, instituts, entitats, entitats de lleure, etc…tota la Xarxa, persones a títol individual i col·lectiu, tothom serà benvingut!   Proposem trobar-nos a les 12.30h a l’espai educatiu i pujar plegades a l’escenari. Allà llegirem el text.

Dilluns12/12/2016
Dia de visibilització: penjada de pancartes de la Setmana a les entrades dels centres educatius i les entitats, i banderoles a l’interior per donar visibilitat a la setmana d’accions educatives.

Dimarts 13/12/2016
Dia artístic: activitats creatives als centres i entitats entorn al tema del refugi (instal·lacions, concerts, xerrades, mostra de dibuixos, arbre dels desitjos, etc.) en format obert i participatiu a la seva comunitat.

Dimecres 14/12/2016
Dia del mar: mosaic. Samarretes i cartolines de color blau simbolitzant el mar Mediterrani per realitzar un mosaic al pati o al carrer que denunciï l’actual situació de les persones que es veuen forçades a migrar.

Dijous 15/12/2016
Dia de trobada: actes al carrer per donar visibilitat al treball en xarxa dels diferents centres/entitats. Actes oberta a tothom a places i altres espais dels barris amb l’objectiu de denunciar conjuntament la situació actual.

Divendres 16/12/2016
Dia de l’homenatge: un minut de silenci en homenatge i record a les persones que buscant una vida millor han perdut la vida i per totes les víctimes de la guerra, les condicions d’empobriment i de vulneració de drets. Lectura del poema ‘Podries’ de Joana Raspall i el manifest de la Setmana educativa.

Dissabte 17/12 i Diumenge 18/12
Dia internacional del migrant. Actes de barri com a cloenda de la Setmana i commemorant el Dia internacional del migrant (diumenge 18).

CAMPANYA A LES XARXES SOCIALS “VOLEM ACOLLIR”
Durant tota la setmana pujada de fotografies a les xarxes. Els centres educatius, entitats i qualsevol persona/col·lectiu hi pot participar utilitzant els hashtags #VolemAcollir i #EducacioiRefugi i #CasaNostraCasaVostra.

Ens agradaria molt poder recollir des de la Xarxa en Suport a les Persones Refugiades informació de totes les accions que es vagin realitzant (fotografies i videos, cròniques, textos i poemes que s’hagin elaborat, dibuixos, etc.). Podeu enviar el material que vulgueu compartir al blog www.obrimfronteres.wordpress.com a l’adreça xarxa.obrim.fronteres@gmail.com

LA PREMSA HA DIT…
Diari de l’Educació: http://diarieducacio.cat/blogs/edutransforma/2016/12/08/educacio-i-refugi-la-necessaria-perspectiva-critica-i-transformadora/
VilaWeb: http://www.vilaweb.cat/noticies/una-organitzacio-educativa-impulsa-una-setmana-dactivitats-en-honor-als-refugiats
Ajuntament de Barcelona: http://eldigital.barcelona.cat/el-mon-educatiu-reflexiona-sobre-el-dret-de-refugi_440249.html
Ajuntament les Franqueses: http://www.lesfranqueses.cat/actualitat/noticies/2016/12/07/educacio-i-refugi-jornades-solidaries-a-l-institut-el-til-ler

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s