Crisi de les persones refugiades – reunió oberta a la comunitat educativa de Gràcia

Aquest DIJOUS 8 de SETEMBRE a les 17h a l’escola Reina Violant (c. Trilla 18) us convidem a una reunió oberta a tota la comunitat educativa de Gràcia amb l’objectiu d’impulsar la creació d’una xarxa de docents, famílies, alumnes, monitors i monitores, etc… on compartir idees, material i preparar accions de sensibilització en relació a la crisi de les persones refugiades i tractar-ho des d’una perspectiva crítica, solidària i sobretot transformadora.

Mestres, famílies, infants i joves, tothom tenim preguntes: com gestionar emocionalment la barbàrie? Com tractar des de l’aula les causes profundes del que està passant? Com transformar la realitat que no ens agrada amb accions concretes des de l’escola i el barri? Quines eines de reflexió i mobilització es poden compartir amb els infants i joves per construir una comunitat més solidària i transformadora?

Proposem compartir i respondre aquestes i altres preguntes en XARXA, sumant esforços de tot el món educatiu per visibilitzar i transformar des del nostre entorn el que té lloc a escala global. Algunes de les funcions que podria tenir aquesta xarxa:

  • Coordinar i difondre activitats d’aula
  • Donar eines per educar per a la pau, la justícia global i la solidaritat
  • Compartir experiències i materials de formació
  • Realitzar accions de denúncia de forma coordinada AMPAs, escoles, esplais…

A la REUNIÓ coneixerem experiències i iniciatives educatives properes que ens ajudaran a donar context i forma a la creació de la xarxa i entre totes les persones participants definirem com ens volem organitzar i quines accions emprenem de forma coordinada. L’ordre del dia previst per a la reunió és:

17.00h Presentació

17.10h Iniciatives properes en relació a la crisi de les persones refugiades i l’educació per la pau:

  • Patri Gómez, voluntària al camp d’acollida de persones refugiades d’Idomeni
  • Maite Verdú, professora de l’INS Ventura Gassol (Badalona)
  • Mar Vara, professora de l’INS Vila de Gràcia
  • Mestres de l’escola Patronat Domènech
  • Mariano Flores, EduAlter

18.00h Torn obert de paraules i participació: Què podem fer des de la comunitat educativa a Gràcia?

Us deixem el link a un formulari d’inscripció a la reunió. No és necessari que ho feu, podeu venir igualment i sense inscriure-us, però si ho feu ens anirà bé per saber més o menys quantes persones serem: www.cor.to/XarxaRefugiG

I el link a dos articles del Diari de l’Educació que ens ha semblat interessant compartir:

La creació d’aquesta xarxa al barri pot ser una manera efectiva de canalitzar la impotència que sentim davant la greu crisi migratòria i humanitària que estem vivint. Dones, homes i infants fugint de guerres, dictadures o de situacions econòmiques devastadores no és per desgràcia un fenomen puntual ni passatger, si no la constatació de que vivim en un món desigual i injust.

No falteu el 8!!! Cal que sumem esforços! I si podeu, ajudeu-nos a difondre la proposta a les vostres escoles, instituts, AMPAs, entitats de lleure, etc. per tal que el curs 2016-2017 sumem esforços en l’educació per la pau i la solidaritat entre AMPAs, els centres educatius i els espais de lleure del barri. Gràcies!

Entre tots i totes podem ajudar a canviar les coses encara que no ens ho sembli. Com deia Mandela: “L’educació és l’arma més poderosa per canviar el món”!

Una abraçada!

Gràcia Barri Obert, EduAlter i Assemblea Groga de Gràcia

 

unnamed edualter agg

Gràcia Barri Obert és una iniciativa per aplegar persones i entitats del districte de Gràcia disposades a donar suport als qui fugen de la guerra i se’ls nega del dret d’acollida.
Edualter és una xarxa de recursos sobre educació per la pau, el desenvolupament i l’interculturalitat.

L’Assemblea Groga de Gràcia (AGG) és un espai on famílies, AMPAs, estudiants, docents, monitors i monitores de temps de lleure, veïns i veïnes debatem, reflexionem i ens mobilitzem per la defensa de l’escola pública.

One thought on “Crisi de les persones refugiades – reunió oberta a la comunitat educativa de Gràcia

  1. Retroenllaç: Resum reunió oberta 08/09/2016 | Unim esforços, Obrim fronteres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s