27/04 a la plaça de la Vila, plantem cara a les proves!

Des de l’Assemblea Groga de Gràcia mostrem tot el nostre suport a les famílies de Gràcia i arreu que han decidit de manera lliure i informada fer objecció a les proves de tercer i sisè d’educació Primària, legislades per la LOMCE i aparaiguades per la LEC.
Fins al moment a Gràcia més de 115 famílies de tercer de Primària de diferents centres han decidit objectar!
Fer objecció no és tasca fàcil: cal conscienciació per trencar amb el discurs dominant als mitjans, cal vèncer la por a desobeir, cal organitzar-se i conciliar vides laborals, cal superar les pressions rebudes per algunes inspeccions educatives, i en aquest cas a més, cal explicar-ho als nens i nenes i fer que la no assistència a l’escola tingui també un sentit educatiu. Us adjuntem el comunicat de la Xarxa d’Escoles Insubmisses (XEI) sobre les pressions que estan rebent els centres per a què realitzin les proves malgrat l’oposició de les famílies.
Demà dimecres 27 a les 9.30h a la plaça de la Vila les famílies objectores faran un acte per mostrar col·lectivament el rebuig frontal a les proves com a símbol d’un model educatiu orientat a la competitivitat entre centres, que genera desigualtat entre l’alumnat i que anul·la l’autonomia pedagògica dels i les professionals de l’educació. Hi participaran famílies i alumnat de diferents centres: l’Univers, Reina Violant, Patronat Domènech, Turó del Cargols, Pau Casals.
 
Fem una crida al veïnat de Gràcia per mostrar el recolzament i solidaritat amb aquestes famílies objectores i amb la XEI que estan abanderant el moviment contra una llei injusta i retrògrada com la LOMCE.
Demà tothom a la plaça, plantem cara a les proves! 
#NiProvesNiLomce

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s