La guerra de Síria i les seves conseqüències

Cartell_XerradaSiria_2desembre_vermellBenvolguts i benvolgudes,

La greu situació que es viu a Síria i les conseqüències de la mateixa ens interpel·len diàriament, alhora que ens fan sentir manca d’informació per a comprendre la complexitat de la situació. D’altra banda, escoles i instituts, famílies i docents, treballem per una cultura de pau que fa difícil ignorar el que passa al món en que vivim. Per tot plegat, l’Assemblea Groga de Gràcia us volem acostar el treball que el Comitè de Solidaritat amb el Poble Sirià està portant endavant, una feina de divulgació i reflexió sobre els orígens de la crisi siriana i la situació actual en col·laboració amb l’Associació Sírio-Catalana per la Llibertat i la Democràcia, integrada per sirians i sirianes que viuen a Catalunya.

En primer lloc volem convidar a tota la comunitat educativa de Gràcia a la xerrada La guerra de Síria i les seves conseqüències. Què podem fer davant la crisi humanitària? que organitzem el proper DIMECRES 2 de DESEMBRE a les 20.00 a La Violeta (c. Maspons, n.6). Però també us volem a animar a aprofitar la tasca que està desenvolupant el comitè i organitzar xerrades als vostres centres per a famílies i docents i, en el cas de secundària, estudiants. També comptarem amb la participació de membres de la la comissió d’educació de la Fede.Cat-Organitzacions per a la Justícia Global, que ens parlaran de com podem abordar aquest i altres conflictes des d’un punt de vista pedagògic.

D’altra banda, tot i considerar la feina de difusió com a prioritària, el Comitè de Solidaritat amb el Poble Sirià també està portant endavant una feina de recollida de certs productes per a fer-los arribar a la població civil que segueix a Síria. Aquesta recollida, pel fet de no tenir estats amics limítrofs, pel fet de treballar amb entitats locals i perquè es tracta de productes que no es poden aconseguir a Síria a preus raonables, sí que s’ha considerat una bona pràctica per part de la Federació d’ONGs Catalanes (Fede.Cat). Al full adjunt trobareu una informació molt complerta sobre com s’organitza la recollida i com funciona l’organització. Si hi voleu col·laborar, us podeu posar en contacte amb el Comitè de Solidaritat amb el poble sirià (Solidaritatambelpoblesiria@gmail.com) per informar-los de la recollida que fareu i per coordinar com fer-los arribar els productes (ja sigui portant-los des de cada escola al magatzem que han previst a Can Batlló o bé si es pot coordinar una recollida a Gràcia en els diferents centres que participin a la campanya). La campanya està oberta fins el 10 de desembre (malgrat la data que diu la carta adjunta, s’ha pogut allargar una mica més el termini) i aprofitem per informar-vos que La Violeta (C/Maspons, 6) també serà punt de recollida.

Us esperem el DIMECRES 2 i esperem que aquesta iniciativa ens ajudi a tots i totes a portar a les nostres escoles una visió més complerta i comprensiva de la complexa realitat en que vivim.

Assemblea Groga de Gràcia

#28N #MaiMés

Cartell Xerrada fons vermell

Cartell Xerrada fons blanc

Carta explicativa de la campanya de recollida per Síria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s