MANIFEST XARXA GROGA DE GRÀCIA

MANIFEST PRESENTACIÓ XARXA GROGA
No corren bons temps per a l’educació pública. Els mateixos vents neoliberals que deixen a la ciutadania en un estat d’extrema fragilitat laboral volen endur-se per davant la sanitat i l’educació pública. Tot queda reduït a un nou espai de negoci per als grans creadors i aprofitats d’aquesta crisi que és un engany. 
Però no ens deixem enganyar. Sabem que ens hi va el present i el futur dels nostres infants. Som hereus de totes aquelles famílies i docents que han construït amb la lluita i el treball una escola pública que fa tant per la formació, la igualtat de drets i la cohesió social d’aquest país.
Les actuals polítiques educatives volen truncar un lent camí de millora quan encara ens quedava molt per fer. Però no volem tirar enrere: no volem l’escola socialment segregadora, pedagògicament regressiva i que menysté la nostra llengua que ens imposa la LOMCE. No volem que, com permet la LEC, es tanquin línies d’escola pública mentre es continuen els concerts educatius, no volem la gestió privada de les llars d’infants ni els ensenyaments post-obligatoris concertats; volem una gestió democràtica i participativa dels centres. I no volem les retallades: cal més professorat als centres, pressupostos suficients, substitucions des del primer dia, reconeixement de la tasca del professorat substitut.
Aquestes polítiques prenen unes formes molt concretes en el nostre barri. Diem no als augments de ràtios: volem unes ràtios que permetin l’atenció que es mereixen i necessiten els nostres infants i joves. Diem no a la manca de previsió del Departament d’Educació que crea els anomenats bolets i obliga les escoles a encabir un grup, perjudicant de tantes maneres el dia a dia de les escoles. Volem que s’acabi ja l’escola Univers. No volem que els nostres adolescents de Gràcia Nord segueixin marxant forra del barri si volen estudiar la secundària a una escola pública. L’únic institut públic a Gràcia Nord està a punt de tancar i l’administració i l’ajuntament no veuen la necessitat d’un nou centre, de l’INS Vallcarca ja llargament reivindicat per la coordinadora d’AMPAs. No volem escoles bressol públiques de gestió privada: les escoles bressols han estat històricament un model de qualitat educativa i volem que així segueixin. I no pot ser que, com ha passat a l’última preinscripció, es convidi a famílies que havien optat per l’educació pública a matricular els seus fills a escoles concertades.
Per això cal la Xarxa groga i tantes altres xarxes que ens uneixin. La XARXA GROGA és una xarxa de solidaritat entre les diferents escoles, instituts, agents educatius i veïns i veïnes de Gràcia per tal d’anar fent front estructuradament i de forma organitzada a les retallades i les noves propostes polítiques i legislatives. I ho volem fer en positiu, defensant el model d’escola que volem: pública i de qualitat; democràtica i participativa; justa i equitativa; inclusiva; en català i laica. Us convidem a tornar a les vostres escoles i instituts i parlar-ne. Claustres, AMPAs, estudiants, famílies al parc o a la porta de l’escola. Ens hem de comprometre amb les nostres escoles. Per separat però també junts, compartint punts de vista. Us proposem que us adheriu a la Xarxa Groga i tots plegats prenem les decisions i accions que considerem més adients per defensar l’educació pública. Ens adrecem a la Coordinadora d’AMPAs de Gràcia, les Escoles Anti-LOMCE, claustres, estudiants i qualsevol persona que vulgui treballar per l’educació pública: us oferim la Xarxa Groga com a espai de trobada on treballar i lluitar plegats. A Gràcia som moltes les persones que volem defensar l’educació pública: fem-nos visibles! Vivim un moment socialment crític i volem també mostrar el nostre suport a tots aquells altres moviments que lluiten per una societat participativa i justa. Impossible una llista exhaustiva però no oblidem els diferents grups de l’Assemblea de la Vila de Gràcia, els diferents ateneus desallotjats o en risc de desallotjament com el banc ocupat, l’Ateneu tres Lliris o l’Ateneu de l’Eixample, la PAH i les vivendes ocupades de l’Armadillo, la marea blanca de sanitat, els treballadors de Panrico i tantes altres empreses en lluita. Ens identifiquem també en el debat i la lluita contra el pla d’usos municipal que ens vol prendre el barri. 
Gràcia és una gran xarxa d’entitats que fa possible moltes coses, entre d’altres aquesta paella groga reivindicativa. Per últim, donem les gràcies a totes aquelles entitats que han fet possible aquesta jornada. Sense la vostra ajuda no hagués estat possible. Seguim fent Xarxa, la xarxa ens fa forts i fortes.
 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s