L’Assemblea Groga de Gràcia impulsem la “Xarxa Groga”

Des de l’AGG volem dur a terme una xarxa de solidaritat entre les diferents escoles, instituts, agents educatius i veïns i veïnes de Gràcia per tal d’anar fent front estructuradament i de forma organitzada a les retallades i les noves propostes de llei com la LOMCE en les que ens posicionem en contra.

Per què una “xarxa”?

Entenem que és des de la col·lectivitat que es pot fer pressió i per això és important tenir vincles, anar a la una i fer accions i mobilitzacions consensuades, potents i visibilitzadores. Sabem que hi ha diversa gent organitzada a Gràcia al voltant de l’educació però ens costa coordinar-nos i reunir forces. Aquesta xarxa pot servir de paraigües per a començar a emprendre accions des dels Consells Escolars però també implicant a veïns i veïnes de Gràcia.

En què consisteix?

Sovint hem construït la nostra identitat en negatiu (estem contra allò o això) per això aquesta vegada volem dur a terme un procés de construcció en positiu on cada escola, institut i entitat pugui definir-se com a “groga” (ex: escola groga, institut groc, comerç groc, casal obert groc…) sota unes premisses i conceptes genèrics però que creiem bàsics i molt importants. Per això s’ha creat un document amb la definició del que creiem que ha de ser una “escola groga” o “entitat groga” on cadascú hauria d’adherir-se.

Què més farem a part de l’adhesió al manifest?

Això és una primera proposta però en tenim d’altres! Com identificar amb un símbol totes les entitats, persones, escoles, etc. que es vagin adherint, fer accions de desobediència contra la LOMCE i tot allò que se’ns pugui acudir a totes plegades!! La idea és començar a fer taca d’oli i anar proposant coses mentre estenem la xarxa!!

La llei encara no està en aplicació i tenim marge per a petites victòries!

Juntes ho podem tot!

Podeu trobar el full d’adhesió per presentar a la vostra escola, consell escolar, claustre de professors, cau, esplai, entitats, comunitat de veïns i veïnes, etc. Més avall. També trobareu un document d’explicació de la campanya.

Document adhesió centres Document presentació campanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s