L’AGG se suma a la mobilització del 29 de març sota el lema “Ni LEC, ni LOMCE, ni retallades”

mani

Per veure el PDF complet cliqueu aquí: AGG manifest adhesió 29 de març

El pròxim 29 de març està convocada una manifestació a les 17h a pl Universitat per tal de demostrar la disconformitat de la comunitat educativa envers les polítiques educatives que s’estan duent a terme per part del govern de l’Estat (LOMCE) però també per part del govern de la Generalitat de Catalunya (LEC i retallades). Aquesta manifestació conclou la setmana de lluita per l’educació pública (24-29 de març).

Des de l’AGG (Assemblea Groga de Gràcia) denunciem que la LOMCE canvia aspectes de l’educació que per a nosaltres són irrenunciables com ara el sistema d’immersió lingüística, l’avaluació continuada de l’alumnat, l’educació inclusiva y la participació i representació dels claustres i consells escolars en la presa de decisions dels centres educatius.

A més a més, a Catalunya l’aplicació de la LEC  està introduint a escoles i instituts, un model de gestió empresarial que allunyen al claustre i la resta de la comunitat educativa de la participació i presa de decisions dels centres educatius i obliga a les direccions de centres públics a assumir unes responsabilitats que pertanyen a l’administració educativa. Tot plegat obre la porta a la discrecionalitat, provoca una gran desorganització en els centres educatius i crea les condicions per deteriorar una educació de qualitat a l’escola pública.

Per últim entenem que la política de retallades de l’educació pública (augment de ràtios, tancament de centres públics, no substituir des del 1r dia les baixes laborals, la supressió de vetlladores, ajuts de menjador, beques de llibres i un llarg etcètera) no correspon a una “necessitat ineludible” sinó a una aposta política i ideològica del desmantellament de l’escola pública.

És per tot això que des de l’AGG proposem trobar-nos a les 16.30h als jardinets de Gràcia per anar tots i totes juntes cap a la manifestació de pl Universitat.

I també ens sumem als actes i xerrades que s’han organitzat a diferents escoles i instituts de Gràcia:

Escola Patronat Domènech: el dijous 27 de març a partir de les 16.30h hi haurà venda de samarretes SOS Educació, elaboració d’un SOS groc amb materials reciclables i berenar, sessió informativa de la comissió No a les retallades del centre  sobre la xarxa d’insubmissió a la LOMCE i la Xarxa d’escoles grogues de Gràcia.

Escola Sagrada Família: el dijous 27 de març a les 19h xerrada oberta al barri amb el títol “Cap a on va l’escola pública?” amb:

  • Rosa Cañadell (Ex-portaveu d’USTEC·STEs)
  • Xavier Olivella (Coordinadora d’AMPAs de Gràcia)
  • Maite Verdú (AGG)

Escola l’Univers: el dilluns 24 de marça a les 17.30h xerrada sobre “la lletra petita de la Lomce” a càrrec de Miquel Angel Essomba. I durant la setmana posaran groga l’escola!

-Institut Vila de Gràcia: durant la setmana faran diferents activitats en el marc de la setmana de mobilitzacions per l’ensenyament públic amb l’elaboració d’un manifest, una xerrada sobre l’estat de l’educació “Educació ara…educació que vull” i altres activitats.

 Des de l’AGG ens sumem a les reivindicacions i diem ben fort:

  • No aplicació LOMCE. Declaració formal d’insubmissió per part de la pròpia conselleria d’ensenyament.
  • No aplicació de la LEC i retirada del decret de provisió i plantilles.
  • Cap tancament a la pública.
  • Substitucions des del 1r dia al 100%. Contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.
  • Per la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana

 

Per a veure el manifest sencer: http://assembleadedocents.blogspot.com.es/

One thought on “L’AGG se suma a la mobilització del 29 de març sota el lema “Ni LEC, ni LOMCE, ni retallades”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s