Nota de Premsa 25A: Gràcia es tanca i lluita per l’escola pública

GRÀCIA ES TANCA I LLUITA

CONTRA LA LOMCE, LA LEC I LES RETALLADES

cartell 25A Gràcia versió 6L’Assemblea Groga de Gràcia està donant màxima difusió a les tancades i accions que es faran a la tarda i nit del dijous 25 d’abril al districte de Gràcia. Les tancades es produeixen juntament amb moltes altres arreu de Catalunya i de l’Estat.

Les famílies, docents, alumnat i veïnes de Gràcia denunciem l’avantprojecte de la LOMCE que representa un aprofundiment vergonyós de les polítiques privatitzadores que actualment s’estan duent a terme a Catalunya sota el govern de CiU i la llei LEC.

Denunciem que tant el PP com CiU estan legalitzant dramàticament l’espoli a l’educació pública: tancaments d’escoles, l’acomiadament i explotació de milers d’interines, l’augment de taxes, el control ideològic disminuïnt el poder de decisió a famílies i claustres, i el favoritisme escandalós cap a l’escola privada.

Per això, les comunitats educatives dels diferents centres de Gràcia han decidit tancar-se i lluitar per l’escola pública que la societat vol i necessita: la societat que garanteixi la igualtat d’oportunitats. Organitzaran activitats per nens i nenes durant la tarda, xerrades per explicar què representa la llei LOMCE per als seus fills i filles, i també faran sopars de carmanyola. Totes farem pinya en favor de l’educació pública.

Al Patronat Domènech, per exemple, faran tancada tota la nit o a l’Escola Sagrada Família faran activitats pels nens i nenes. També el Turó del Cargol organitzarà una tarda festiva per als veïns de la seva zona (mireu el cartell adjunt per a veure tots els centres). I és que les accions estaran escampades arreu del barri. El nostre crit unit se sentirà per tot el barri, especialment a les nou del vespre, moment en què totes les famílies, docents i veïnes farem una cassolada des dels nostres centres.

Més de 400 centres a Catalunya reivindicaran que l’escola pública no és un negoci. I estaran secundats pels tancaments que hi haurà a la resta de l’Estat, com Madrid, Andalusia o Aragó, des d’on va sorgir la proposta. Han estat les mateixes bases les que han impulsat aquesta iniciativa i, per això, tindrà la força i el ressò que ni el PP ni CiU poden obviar.

A Catalunya, la tancada està emmarcada entre un Sant Jordi reivindicatiu (on s’han repartit roses grogues de paper per la pública) i la manifestació del 28 d’abril, convocada a les 11.30h a Passeig de Gràcia amb Aragó, on hi assistiran tant col·lectius autoorganitzats com sindicats. La manifestació també comptarà amb una columna de Sanitat i una altra de la funció pública. A més, el 28A serà el tret de sortida per impedir l’aprovació d’uns pressupostos que només faran que engruixir les butxaques de les elits financeres i polítiques mentre empitjoren les condicions de vida de la majoria de la població –especialment dels pobres- a base de robar el que és nostre: els drets socials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s