Acció 23N Per una educació pública i de qualitat

Acció d’Assemblea Groga de Gràcia i Coordinadora d’AMPAs el 23 de novembre de 2012.

Imagen

DSC_0029 DSC_0019

MANIFEST DE LA CONCENTRACIÓ 23N

Bona tarda a tothom: famílies, docents, alumnat, veïns i veïnes del barri de Gràcia.

Avui som tots aquí, a la plaça de la Vila, per donar veu a gent com la Jana o el Teo, L’Eva o l’Assim, persones afectades per les retallades socials. I som aquí, al cor del districte, perquè hem entès que l’acció política ha de tornar amb més força que mai als barris. Perquè només tots junts podrem aturar i construir alternatives a aquesta ofensiva contra l’escola pública de qualitat i els serveis públics que estan provocant les polítiques d’austeritat encaminades a pagar un deute privat que no és el nostre.

Avui també som tots aquí, davant la seu del districte, perquè volem dir als representants polítics que no farem un pas enrere en la defensa de l’estat del benestar i perquè volem denunciar que les retallades en educació també les patim, i molt, a Gràcia. A més, demà passat estem convocats a les urnes i ens resistim a que les retallades socials quedin relegades a un segon pla.

També som avui aquí per denunciar el malbaratament de les condicions laborals dels professors i del dia a dia als centres, amb l’augment d’alumnes a les aules, manca de substituts i retallades de docents, aules d’acollida i personal que té cura dels nens amb necessitats especials.

Denunciem, també, la privatització i l’encariment de l’educació quan la renda de les famílies cau en picat i moltes llars queden excloses de beques i ajuts. Avui el 25% dels infants viuen sota el llindar de la pobresa. Hem de garantir a totes les criatures un àpat diari de qualitat. Per això diem NO a la política de carmanyoles i SÍ a les beques de menjador.

Cal destacar que aquest festí de retallades té lloc mentre la inversió en l’educació privada-concertada augmenta el 5%. Exigim els mateixos drets i obligacions per l’escola pública i concertada.

Avui també som aquí, la plaça de tots, per exigir que a Gràcia s’aturin les polítiques que afavoreixen el sector privat, com demostra la privatització de les escoles bressol Enxaneta i Caspolino i el tancament de línies com a l’institut Bosch i Gimpera, tot i tenir una demanda igual o superior a d’altres centres concertats.

També exigim que es preservi la laïcitat als centres del barri, que la manca de mestres no provoqui que els professors de religió imparteixin d’altres assignatures que no siguin la seva. I exigim, també, una bona planificació: la oferta de 0 a 3 anys encara és insuficient, i quan el ‘baby boom’ que ara cursa primària arribi a l’institut, no hi haurà suficients places públiques i els nostres fills hauran d’estudiar a d’altres districtes.

I per últim, avui som aquí també per fer un clam per la construcció de l’Institut i l’escola L’Univers, que ja porta quatre anys en barracots. Tot just ahir vam saber que l’administració té previst tancar una línia d’aquesta escola pel proper curs. Diem NO.

Gràcia està en lluita per la defensa de l’escola pública de qualitat. Es tracta del nostre futur. Per l’educació pública ni un pas enrere.

ASSEMBLEA GROGA DE GRÀCIA

Microrelats

microrelat 01 microrelat 02 microrelat 03

– Recull de premsa:

Article a El País, cliqueu aquí.

Article a El Periódico:

23N Assemblea Groga notícia El Periódico

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s